Uyap güncelleme

Başlatan WatchAndLearn, 23 Ocak 2019, 09:01:31

« önceki - sonraki »
avatar_WatchAndLearn
18 Ocak 2019 Tarihli

İcra Modülü Yükleme Duyurusu içerikleri

1- Genel İşlemler (İcra) / Birim Kapatma İşlemleri / Birim Kapatma ve Dosyaların Aktarılması / Dosya No İle Aktarma İşlemi Yapılması Ekranına, Aktarılmak Üzere Tabloya Eklenilmiş Bulunan Dosyanın Dosya Ayrıntı Bilgilerinin Görüntülenebilmesi İçin "Dosya Ayrıntı Bilgileri" Butonu Eklenmiştir.

2- Genel İşlemler (İcra) / İflas İşlemleri / İflas Alacaklısı Bilgilerinin Girişi, Güncellenmesi Ve İptal Edilmesi Ekranından Girilen Alacak Kalemlerinin Kabul/Red Durumunun Ekranda Ve Sıra Cetveli Hazırla Raporunda Görünmesi Sağlanmıştır.

3- Takip Açılış İşlemlerinde, İlamlı/İlamsız Takip Türleri Altında Bulunan, Diğer Takip Yolu Seçeneğinin Altına, "Konkordato Komiseri Mal Varlığı Tespit İşlemleri" Seçeneği Eklenmiştir.

4- İcra Genel Dosya Sorgulama Ekranında; Örnek No 7 ve Örnek No 4-5 Takip Şekillerinin Sorgulanması İşlemine "Takip Mahiyeti" İle Sorgulanabilmesi İmkânı Getirilmiştir. Dosyaların Takip Mahiyetinin Anlaşılması İçin Sorgulama Sonuçlarının Gösterildiği Tabloya "Takip Mahiyeti" Sütunu Açılmıştır.

5- Raporlar / Dosya İşlemleri Kontrol Listeleri Ekranında, Yapılan Sorguların Tablo Halinde Ekranda Yansıtılması İmkanı Getirilmiştir.

6- Raporlar / Dosya İşlemleri Kontrol Listeleri Ekranına; "Takip Mahiyeti Boş Olan Dosyalar", "Alacak Kalemi Boş Olan Dosyalar", "İhale Alıcı Bilgisi Girildiği Halde Satış Sonuçlandırma İşlemi Yapılmamış Olan Dosyalar", "İhale Günleri Geçtiği Halde Satış Sonuçlandırma İşlemi Yapılmamış Olan Dosyalar", "Haciz,Teslim ve Satış Harcı Alındığı Halde Bildirim Yapılmamış Olan Dosyalar" ve "Dosya Alacağına Haciz Konulan Dosyalar" ın Sorgulanıp Raporlanabilmesi İmkanı Getirilmiştir.

7- Harç Ve Kasa / Toplu Makbuz İşlemleri / Toplu Harç/Masraf/Tahsilat Yapılması Ve Makbuzunun Hazırlanması Ekranında; Harç İşlemlerinde, Kurumların Vergi Numarasının Sayman Mutemedi Alındı Makbuzuna Yansımaması Hatası Giderildi.

8- Harç ve Kasa / Harç İşlemleri / Harç Tahsil Müzekkeresi Hazırlanması Ekranında; Maliye Bakanlığı İle Entegrasyon Sağlanmış Olup, Hazırlanan Harç Tahsil Müzekkerelerinin Anlık Olarak Maliyeye Gönderimi, İptali ve Maliyenin Tahsil İle İlgili Yaptığı İşlemlerin Takibini Yapılabilmesi Sağlanmıştır. (05/10/2018 Tarihinde Kullanıma Açıldı.)

9- Harç ve Kasa / Harç ve Masraf İşlemleri / Harç Tahsil Müzekkeresi Hazırlanması Ekranında; Karar Tarihi, Kararın Tebliğ Tarihi ve Harcın Kesinleştiği Tarih Girişi İmkanı Getirilmiştir.

10- Harç ve Kasa / Banka Harç İşlemleri / Cezaevi Yapı Pulu İle Banka Dekontunun İlişkilendirilmesi Ekranından Bankadan Başarılı Şekilde Online Olarak Gönderilmiş Bulunan CEYP Makbuzlarının ve Tutarlarının;

- Harç Kasa Raporları / Harç Raporları / Banka Raporları / Cezaevi Harcı Banka Dekontru Raporunda,

- Harç-Kasa Sorgu ve Raporlama /İcra Dairesi Harç Kasası / Reddedilmiş Cezaevi Harçları Bilgileri Ekranında,

Görüntülenmesi Sağlanmıştır.

11- Harç ve Kasa / Banka Harç İşlemleri / Cezaevi Yapı Pulu İle Banka Dekontunun İlişkilendirilmesi Ekranında; Bankadan Online Gönder/İlişkilendir İşlemi Yapıldığı Halde Hata Nedeniyle Online Olarak Gönderilememiş Bulunan, CEYP Makbuzlarının Kırmızı Renkte Gelmesi Sağlanmıştır.

12- Harç ve Kasa / Banka Harç İşlemleri / Banka Dekontu Harç İlişkisinin Kaldırılması Ekranına; Bankadan Online Gönder/İlişkilendir İşlemi Yapılmış Bulunan Cezaevi Yapı Pulu Bedelleri, Kayıtlarının Yansıması Sağlanmıştır. Bu Kayıtların İptal İşlemi Sadece Bilgi İşlem Tarafından Yapılabilmektedir.

13- Harç ve Kasa / Reddiyat Yapılması ve Reddiyat Makbuzunun Oluşturulması Ekranlarında; "Haciz, Teslim ve Satış Harcı" Kesilebilmesi İmkanı Getirilmiştir.

14- Harç Ve Kasa / Banka Hesap İşlemleri / Reddiyat Banka Ödemeleri Ekranında Düzenleme Yapılarak Saat 17:10'a Kadar EFT Yapılabilmesi Sağlanmıştır.

15- Dosya İşlem / Adliye Bazında Taraf Dosyası Arama Ekranından Sorgu Sonucunun Raporunun Alınabilmesi Sağlanmıştır.

16- Dosya İşlem / Dosya İşlemleri / Toplu Dosya Kapatma Ekranından Dosya Kapatma Tarihinin İçinde Bulunulan Yıldan Farklı Seçilmesi Engellenmiştir.

17- Dosya İşlem / Dosya İşlemleri / (Tekli ve Toplu) Dosya Durum Bilgilerinin Güncellenmesi Ekranlarında, İşlemi Yapacak Olan Personel Seçilmesi İşleminde, "İşlemi Yapacak Personel" Bütonunun Yanında Bulunan Alana Personel İsminin Yazılarak Kayıtlar İçinden Süzülmesi İşlemi Sağlanmıştır.

18- Dosya İşlem / Dosya İşlemleri / Dosya Durum Bilgilerinin Güncellenmesi Ekranında, Sıradaki Dosya İle İlgili İşlem Yapılabilmesi İçin, Alanlar Eklenmiştir. (Ekran Açılışında Seçimi Yapılmış Bulunan Dosya Bilgileri İlgili Alana Doldurulmaktadır. Başka Bir Dosya İle İlgili İşlem Yapılacak İse Dosya Yıl ve Numara Bilgileri Alanları Doldurularak "Dosya Bul" İşlemi İle İşlem Yapılacak Dosya Seçilmelidir. İşlem Yapılmakta Olan Dosya İle İlgili İşlem Bittiğinde "Sonraki Dosya" İle Bir Sonraki Dosya Üzerinden İşlem Yapılabilmektedir.)

19- Dosya İşlem / Dosya İşlemleri / Toplu Kesinleştirme Ekranı Oluşturulmuştur. Bu Ekranda, "Tebligat Oluşturma Tarih Aralığı" ve "Dosya No Aralığı" İle Sorgulama İmkânları Bulunmaktadır. Tebliğ Tarihi İle Sorgu Aralığı 30 Gün, Dosya No Sorgu Aralığı 50 Dosyadır. Tebliğ Tarih Yada Dosya No Aralığı İle Sorgulama Yapıldığında, Seçilen Aralıklarda Bulunan Dosyalardan, "Ödeme/İcra Emri" Gönderilmiş, Hakkında Takip Kesinleştirilmemiş, Borçluların Tabloda Listelenmesi Sağlanmıştır. Tabloya Gelen Kayıtlar Üzerine Tıklanmak Suretiyle, Ekranda Bulunan Veri Giriş Alanından Zorunlu Alanlar Doldurularak Kayıt Güncellenmelidir. Güncelleme İşlemi Biten Kayıtlar Seçimi Yapılıp Kaydet İşlemi Yapıldıktan Sonra Kayıt Edilmektedir.

20- Dosya İşlem / Hayvan Rehin Bilgi Girişi Ekranında; "Eski Kayıt" Butonuna Tıklanarak Bulunulan Yıldan Öncesine Ait Bir Kayıt Girişi Yapılmak İstenildiğinde Alınan "Eski Kayıt Girişini 2015 Yılından Önceki Kayıtlar İçin Yapabilirsiniz !" Uyarısı Ve Kontrolü Kaldırılmıştır.

21- Sorgular / Takbis Mal Varlığı Sorgulama Ekranında Düzenleme Yapılarak "Haciz Ve İhtiyati Haciz" Şerhlerinin Eklenip Kaldırılabilmesi İçin Oluşturulacak Evraklar Ve Datanın Sistem Üzerinden İlgili Tapu Müdürlüğüne İletilmesi Ve Cevabi Yazının Da Sistem Üzerinden Dosyasına Doğrudan Girmesi Sağlanmıştır.

(Ankara Batı İcra Dairesinde 16/01/2018 Tarihinde Aktif Edilmiş Pilot Uygulamanın Akabinde Tüm İcra Dairelerinde Sistem Aktif Edilecektir.)

İlk Aşamada Sadece Haciz Ve İhtiyati Haciz Şerhlerinin Eklenip Kaldırılabilmesi İçin TAKBİS Tarafından Sistem Kurgulanmıştır. Diğer Şerh Türlerinin Eklenip Kaldırılabilmesine Yönelik TAKBİS Tarafından İmkan Sağlanması Halinde , İlerleyen Süreçte Diğer Şerh Türleri Üzerinden De İşlem Yapılabilecektir.

- TAKBİS MAL VARLIĞI MAHRUMİYET EKLEME : Kişi Ve Kurumların Taşınmaz Bilgilerinin Sorgulandığı, Taşınmazların Hissedarlarının Ve Takyidat Bilgilerinin Sorgulandığı Ekrandır. Entegrasyon Kapsamında Taşınmazların Kaydına Mahrumiyet Ekleme / Kaldırma İşlemlerine Dair İşlemler Ekran Üzerinden Yapılacaktır. İlk Aşamada (Haciz, İhtiyati Haciz) Şerhleri Sistem Üzerinden Eklenebilecektir.

- MAHRUMİYET EKLEME: Mahrumiyet Eklenecek Kişi Yada Kuruma Ait Taşınmaz Sorgusu Yapıldıktan Sonra İşlem Yapılacak Hisse Bilgisi Seçilir. Mahrumiyet Ekle Butonu Yanında Bulunan İkon Seçilerek "Mahrumiyet Ekle" Butonuna Basılması Halinde İlgili Hissedar Bilgileri İle "Mal Varlığı" Tablosunda Bulunan Aktif Taşınmazlardaki Aynı Hisse Bilgileri İle Açılacak Yeni Ekran Üzerinden Mahrumiyet Ekleme Talebine Dair Yazı Oluşturulabilmektedir. Haciz Tipi, Haciz Ekleme Nedeni Ve Haciz Tutarı Zorunlu Alanlardır. Muristen İntikal Edecek Hisse Üzerine Haciz Konulması İsteniyor İse De Murise Ait Taşınmaz Sorgusu İle Seçim Yapıldıktan Sonra Evrak Hazırlama Panelinden İlgili Kişi Alanından İntikal Durumunda Haciz Konulacak Borçlu Seçimi Yapılmak Suretiyle Evrak Oluşturulmalıdır. Bu Şekilde İşlem Yapılması Durumunda Muristen Seçili Kişiye Yapılacak Olan İntikallerin Üzerine Haciz Konulmuş Olacaktır. Seçili Taşınmazlar Üzerinden Hazırlanan "Takbis Mahrumiyet Ekle" Şablonunun Onay Süreci Tamamlandığında Tapu Birimine İş Düşecek Tapu Birimlerince De Haciz Tatbik Edildikten Sonra Yapılan İşlem Sonucu Sistem Üzerinden UYAP A İletilerek Dosyasına Bu Bilgi Yansıyacaktır.

- MAHRUMİYET KALDIRMA: İşlem Yapılacak Taraf Seçilerek "Mahrumiyet Kaldır" Butonu İle Açılacak Ekranda, Mahrumiyet Konulan Taşınmazın Tapu Birimi, Haciz Tarihi Ve Yevmiye Numarası Ve İşlem Tipi (İcrai Haciz, İhtiyati Haciz) Seçilerek "Sorgula" Butonu İle Sorgulama İşlemi Yapılır. İlgili Yevmiye Numarası İle Yapılan İşleme Dair Tapudan Dönen Sonuçlar Ekrana Yansıtılır. İlgili Yevmiye İle Konan Hacizlerden Kaldırılmak İstenen Şerhler (Ekranda İlgili Yevmiye İle Konan Mahrumiyetlerdeki Taşınmaz Bilgileri Son Hali İle Yer Almaktadır. Malik Yada Taşınmaz Üzerinde Değişiklik Olmuş İse De Taşınmazın Son Hali Üzerindeki Kaldırılmak İstenen Şerh Seçilerek İşlem Yapılmalıdır.) Seçilmek Suretiyle Haciz Kaldırma İsteğine Dair Evrak Oluşturulacaktır. Onay Süreci Tamamlandıktan Sonra Sistem Üzerinden İlgili Tapu Birimine İstek Gönderilecek Ve Tapu Tarafından İşlem Yapılması İle De Sistem Üzerinden İlgili Dosyaya İşlem Sonucu Yansıyacak Ve İlgili Yevmiye İle Konan Mahrumiyet Üzerinden Seçimi Yapılan Şerhler Kalkmış Olacaktır.

- Haciz Ekleme Ve Kaldırma Taleplerinde Onay Listesinde İcra Müdürü Ve İcra Müdür Yardımcısı Rollerinden En Az Bir Tanesinin Bulunmasına Dair Kontrol Bulunmaktadır. Bu Roller Bulunmaksızın Evrak Oluşturulmak İstendiğinde "Onaylayacaklar Listesini Düzenleyiniz" Şeklinde Uyarı Çıkacak Ve İşlem Yapılamayacaktır.

- Mahrumiyet Ekleme/Kaldırma İsteklerine Dair Oluşturulan İşlem Paketlerinin TAKBAS Tarafından Alınıp İşlem Yapılmasında Sorun Çıkması Halinde Evrakı Oluşturan Kullanıcının İş Listesine İstek Paketinin Başarılı Sonuçlanmadığı Yeniden Evrak Oluşturup İşlem Yapılması Gerektiğine Dair "Bildirim" İşi Düşecektir.

22- Genel İşlemler (İcra) / Tebligat İşlemleri / Tebligat Posta Tevdi - Genel Liste İşlemleri / Posta Tevdi Listesi İşlemleri / Posta Masrafı Ödenmesi Ekranı tek aşamalı hale getirilmiş ve ekran kullanımının daha kullanışlı olması sağlanmıştır. Ekran kullanımı ile ilgili olarak;

- Posta Tevdi Listesi Oluşturulan Tebligatlara ait Posta Masraf işlemlerinin yapıldığı ekrandır.

- İlgili ekrandan tebligatlara ait Reddiyat Makbuzu ve Masraf Makbuzu, Cevap Pulu Reddiyat Makbuzu ve Masraf Makbuzun tek kalemde hazırlanmakta ve ilgili listeleri /makbuzları alınabilmektedir. (Daha sonradan ilgili referans numarası seçilerek "Posta Masraf" ekranına giriş yapıldığında ilgili raporlama ve makbuzlara du ulaşılmaktadır.)

- Cevap pulu adedi, tebligat hazırlanırken yapılan seçime göre ekrana otomatik yansımakta ve tebligat adedi oranında artırılabilmektedir. (Sadece elektronik tebligatta bu güncelleme yapılmamaktadır.)

- Referans numarasındaki dosyalarda yapılmak istenilen işleme yeter masraf olmaması halinde "Kaydet" işlemi yapılmayacaktır. Eksik masraf olan dosyalar tevdi listesinden çıkarılacağı gibi, masrafı eksik dosyalardan tahsilat kesilmesi sonrasında ekrana yeniden giriş yapılması ile işlemler tamamlanabilir. Amaç Banka Reddiyat ekranına ilgili referans numarasına ait tek tebligat ücreti ve fiziksel cevap pulu ödemesinin tek kalemde ilgili PTT Şubesine ödenmesidir.

- Tablolardaki renklendirmeler:

- Yeşil Renk : İşlem yapılabilir.

- Kırmızı Renk : Yeterli bakiye olmaması nedeniyle işlem yapılamaz.

ORTAK EKRANLAR

1- Görevlendirilmiş bilirkişilerin raporlarını verilen süre içerisinde teslim etmemeleri halinde kendilerine yeni görevlendirme yapılamaması için rapor kontrolü aktif hale getirildi. Düzenleme 18.01.2019 tarihinden sonra yapılan görevlendirmeler için geçerli olacaktır.

2- Dağıtım listesi – Birim/Dış Kurum Seçme ekranında birim kodu ile sorgulama yapılırken alınan hata giderildi.

3- Veri İzleme Değerlendirme Kurulu ekranlarında "Tabloyu Doldur" butonuna basılınca en fazla 3000 kaydın listelenmesi sorunu giderilerek mevcut tüm kayıtların listelenmesi sağlandı.

4- Başkanlar Kurulu Ekranlarından açılan Başkanlar Kurulu Karar Dosyalarında;

- "Görüşme Tutanağı Hazırlanması" ekranında "azlık oy sahipleri" alanında heyet katılım durumuna göre "(Oy Çokluğu)" veya "(Oy Birliği)" şeklinde yazılmasına yönelik düzenleme yapıldı.

- Görüşme tutanağının onay işlemi tamamlanmadığı sürece iptal edilerek yeniden hazırlanabilmesi sağlandı,

- Görüşme tutanağının onayları tamamlanmadan karar gerekçesinin hazırlanamamasına yönelik düzenleme yapıldı.

5- Başkanlar Kurulu ekranlarında Görüşme Tutanağı Hazırlanması ekranında bulunan "Heyet Katılım Listesi" panelinde bulunan "Hukuk Başkanları" başlığının altında Hukuk Dairelerinden katılan üyelerin, "Ceza Başkanları" başlığının altında Ceza Dairelerinden katılan üyelerin isimlerinin yazılması sağlandı.

6- Dağıtım listesi – Birim/Dış Kurum Seçme ekranından KEP sistemi üzerinden elektronik yazışma yapılabilecek kurumların seçilebilmesi için "Kamu Kurumu" radiobutonu işaretlenerek yapılan sorgulamalarda listelenen birimlerin altında birimin bağlı olduğu üst kurumun isminin de yazılması sağlandı.

7- Mavi kartlı tarafların nüfus kayıt örneklerindeki ölüm tarihi bilgisinin doğru yansıması için düzenleme yapıldı.

8- Hazırlanmış olan tebligat zarfının "ekleri ile birlikte yazdır" kutucuğu işaretlenmeden ekleri ile birlikte yazdırması hatası düzeltildi.

9- Taraf kayıt işlemi sırasında tarafa eklenen telefon, mail vb diğer iletişim bilgilerinin kayıt edilmemesine yönelik hata giderildi.

10- Kullanıcılar tarafından UYAP ekran fontunun değiştirilebilmesi sağlandı. Bu işlemin yapılabilmesi için menüler alanından "Görünüm" başlığının seçilerek tercih edilen fontun seçilmesi gerekmektedir.

11- ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

- 01/01/2019 tarihi itibari ile Yeni Elektronik Tebligat Sistemi(Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) aktif hale getirilerek taraf/vekillere ait e tebligat adresi olarak kayıtlı bulunan tüm KEP adresleri pasif hale getirildi.

- Yeni elektronik tebligat sisteminde, sadece tarafa elektronik tebligat tanımlama işleminde değişiklik yapılmıştır, tebligat oluşturma, tevdi listesi oluşturma, sorgulama, ödeme gibi diğer tebligat ekranlarında değişiklik yapılmamıştır.

- Yeni elektronik tebligat sisteminde, tarafın elektronik tebligat adresinin sorgulanması için; taraf bilgilerinin güncellenmesi ekranındaki kayıtlı adres ilgileri sekmesinde bulunan Elektronik Tebligat Adresi sekmesindeki "Etebligat Adresi Sorgula" butonuna basıldığında, tarafa ait elektronik tebligat adresi varsa gelecektir.

- Savcılık ve Ceza mahkemeleri gibi giderleri suçüstü ödeneğinden karşılanan birimler elektronik tebligat oluşturduktan sonra posta tevdi listesi oluşturmaları yeterlidir. PTT Genel Müdürlüğü tarafından birimin bağlı olduğu idari işler müdürlüğüne aylık periyotlarla fatura gönderilerek faturaya istinaden idari işler tarafından elektronik tebligat ödemeleri yapılacaktır.

- Elektronik tebligatların ayrıntılı takibi "Hazırlanmış Elektronik Tebligatlar" ekranından yapılabilmektedir.

- Yeni Elektronik Tebligat sistemi ile ilgili detaylı bilgiye http://e-tebligat.uyap.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Benzer Konular (9)